Антикуперозная программа и процедуры реабилитации
Чувствительная и «куперозная» кожа нуждается в особом уходе.
Мы предлагаем специальные деликатные процедуры, которые глубоко увлажняют, восстанавливают кожу, а так укрепляют стенки сосудов, что позволяет избежать новых «капиллярных сеточек».
Эти же процедуры используются а программе реабилитации, которая выполняется после пилингов и всех травматичных процедур.
- Антикуперозная программа D-RED реабилитация «класса Люкс» 35 у.е.
Процедура выполняется на препаратах серии D-RED которая обладает богатым составом: витамины К ,Е, Н, линолевая и линоленовая кислоты, сквален,гуазулен а также масла: оливковое миндальное, жожоба, ореха макадамии.
- Реабилитация «Усиленный вариант» 30 у.е.
Процедура реабилитации, восстановления и увлажнения на клеточном уровне с препаратами серии Bio-Repair и активными ампульными средствами.
- Реабилитация «Оптимальный вариант» 25 у.е.
Процедура реабилитации, восстановления и увлажнения на клеточном уровне с препаратами Bio-Repаir.
- Реабилитация «Стандартный вариант» 20 у.е.
Процедура реабилитации восстановления на препаратах серии Lactolan которая содержит молочные протеины, кислоты и ферменты, витамины группы В и микроэлементы.
- Реабилитация «Эконом- вариант» 15 у.е.
Процедура реабилитации на препаратах серии Azulen которая содержит азулен-биологически активное вещество, получаемое из цветков ромашки с успокаивающим действием.
În ciuda tendinței de simplitate, naturalețe și naivitate, în cosmetologie, procedurile traumatizante sunt încă relevante, permițându-vă să corectați sarcinile care afectează straturile profunde ale pielii. La urma urmei, a fi la modă și a avea o piele sănătoasă și curată este visul fetelor și băieților de toate vârstele și vremurile.
În lumea actuală care se schimbă rapid, căderea din modul obișnuit de viață pe o perioadă de 3, 5 sau mai multe zile este un lux nepermis. De aceea, este atât de important pentru specialiștii din industria de frumusețe nu numai să efectueze în siguranță procedura traumatică în sine (peeling, dermabraziune, șlefuire etc.), ci și să reabiliteze clientul după – rapid, ușor și delicat. Și aici intervin pe prim plan procedurile și chiar programe întregi de reabilitare.
Întreaga perioadă de recuperare poate fi aproximativ împărțită în două etape: reabilitarea timpurie și tardivă.
Reabilitarea timpurie durează câteva zile până la o săptămână imediat după procedura traumatică. Aceasta este cea mai dificilă perioadă în care specialistul și clientul trebuie să rămână într-o legătură strânsă pentru a monitoriza evoluțiile. La domiciliu, aceasta este o perioadă de îngrijire cât mai simplă, cu accent pe hidratare și exfoliere zilnică delicată a celulelor deteriorate în timpul procedurii.
De ce să ne concentrăm pe hidratare?
Expresia banală „apa este viață”, dar și pentru piele este valabilă pentru 100%. Apa este principala cale de comunicare și transport a diferitelor tipuri de substanțe de la celulă la celulă. Este baza limfei, care elimină materialele reziduale din spațiul intercelular. Puteți aplica uleiuri și creme grase cât doriți, puteți lua complexe de vitamine din exterior și din interior, dar dacă organismal duce lipsa de apă, atunci, în consecință, totul va rămâne la locul de aplicare, procentul de asimilare și atingere a obiectivului va fi minim.
Astfel, prima recomandare: stabilirea unui regim de băut este baza! Acesta va permite celulelor să „facă duș” și să curețe spațiul intercelular de produsele de degradare, fragmente de materiale deteriorate și reciclate.
A doua recomandare este de a utiliza preparate pe bază de apă care exclud componenta grasă din compoziția lor. De regulă, gelurile îndeplinesc această funcție. Sarcina lor principală este de a crea o peliculă respirabilă pe suprafața pielii pentru a preveni pierderea transepidermică crescută de apă (TEWL) și pentru a reține umezeala în straturile pielii. Ca urmare, substanța intercelulară se umflă și creează cele mai confortabile condiții pentru recuperarea rapidă.
Oare este posibil să faceți față cu doar un program de acasă selectat optim sau este obligatorie o procedură la salon?
Indiferent cât de bune sunt îngrijirile la domiciliu, vine un moment (aproximativ 3-4 zile după efectuarea procedurii traumatizante) când pielea începe să se reînnoiască cu o viteză accelerată. Celulele deteriorate în momentul procedurii ajung la suprafața pielii. Acestea sunt moarte, respectiv deshidratate, reflectarea în oglindă prezintă o rețea fină de riduri, exfoliere de diferite dimensiuni: de la făină la lamelară, față plictisitoare și mată … Adesea în această secundă mâna se întinde să rupe solzii și să lustruiască stratul lipsit de viață. Din păcate, majoritatea clienților încă mai au pe raftul de baie scrub-uri, șervețele exfoliante sau bureți / șervețele abrazive grosiere. Un astfel de impact în timpul perioadei de reabilitare neacceptabil! Prin urmare, există protocoale sigure bine gândite, efectuate de meșteri, care permit eliminarea tuturor simptomelor neplăcute într-o singură sesiune (în cazuri rare o să aveți nevoie de 2 proceduri).
Principalele linii pentru refacerea pielii sunt CALM DERM și BIOREPAIR.
CALM DERM este o serie de lux pentru îngrijirea tenului delicat, deteriorat de orice tip cu nevoi speciale: predispus la atopie, exfoliere, iritații și mâncărimi, roșeață, deshidratare.
Linia oferă îngrijire cuprinzătoare, delicată și extrem de eficientă în perioada de după procedurile traumatice, prevenind complicațiile și îngrijind rațional pielea cu simptome de rozacee.
BIOREPAIR este o serie special elaborată pentru refacerea pielii după intervenții chirurgicale plastice, peelinguri profunde, șlefuire cu laser și alte leziuni prin stimularea proceselor de regenerare și formarea de celule noi. De asemenea, produsele încetinesc procesul de îmbătrânire a pielii, previn apariția petelor de vârstă și sunt eficiente în rozacee.
Alegerea produselor din gama este atât de largă încât diferitele combinații ale acestora vă permit să efectuați un număr mare de protocoale, fiecare dintre acestea fiind selectat cu atenție de un specialist pentru a satisfaca solicitări individuale în fiecare caz aparte. Compoziția produselor este unică și se bazează pe un complex restaurativ patentat de extracte din plante, vitaminele A, E, K, colagen și elastină hidrolizate, acid gamma-linolenic, un analog de plante al extractului de placentă, extract de aloe.
Câteodată se întâmplă astfel ca resursele pielii înainte de procedurile traumatice erau atât de epuizate încât recuperarea nu are loc în niciun fel. În acest caz, în timpul procedurii repetate de reabilitare, specialiștii apelează la ajutorul produselor cosmetice care conțin analogii lipidelor epidermali: aceștia sunt ceramide, aminoacizi, un anumit set de minerale, inclusiv magneziu, mangan și cupru, unele enzime care reglează procesele metabolice. Astăzi, linia JUVELAST face față sarcinii de a reface pielea extrem de deteriorate. Punctul culminant al acestei game este un complex cupru-peptid în combinație cu enzime de refacere a ADN-ului și ceramide. În acelaș timp, texturile mătăsoase ale produselor din linia permit mânelor să alunece mult timp, ceea ce înseamnă că procedura va include tehnici de masaj manual.
Un aspect important, caracteristic tuturor produselor și seriilor utilizate în procedurile de reabilitare, este un efect anti-cuperozic pronunțat.
Cuperoza este o boală destul de frecventă în regiunea noastră. Este o patologie capilară care se manifestă vizual sub formă de steluțe vasculare (telangiectazii, TAE). Cauza exactă nu este încă stabilită, dar este sigur că predispoziția la rozacee este moștenită genetic. Se cunoaște și un număr mare de factori declanșatori. Iată cele mai frecvente:
- Expunere excesivă la soare.
- Mâncarea care provoacă vasodilatație: de exemplu, mâncarea picantă și în special se evidențiază alcoolul.
- Factorul de temperatură. Mâncarea și băutura prea fierbinți. Pasiune pentru tratamentele cu apă caldă (duș, baie, baie publică, saună etc.).
- Bolile infecțioase ale pielii.
- Bolile parazitare ale pielii (demodicoză).
- Îngrijirea necorespunzătoare a pielii: utilizarea necontrolată a produselor cosmetice abrazive, produse care provoacă vasodilatație prelungită, răsfățare cu loțiuni alcoolice, lipsa unei hidratări și recuperări adecvate.
Deci, devine clar că hidratarea și manifestarea rozaceei sunt strâns legate. Într-adevăr, cu o lipsă de apă în corp, țesuturile, inclusiv mușchii netezi a vaselor, își pierd elasticitatea și flexibilitatea. Și acesta este primul mecanism pentru formarea steluțelor vasculare.
Toate liniile de mai sus sunt potrivite pentru corectarea stărilor de cuperoză: CALM DERM, BIOREPAIR. Cu toate acestea, protocoalele în sine vor fi, de obicei, îmbunătățite de peeling superficial pe bază de acizi de fructe. Contrar credinței populare, în slăbiciunea rețelei vasculare, peelingurile chimice pot și ar trebui utilizate. Compozițiile acide nu numai că șlefuiesc stratul cornos superior, ci și măresc numărul de rânduri de celule vii subiacente. Astfel, epiderma se îngroașă și maschează capilarele dilatate. De asemenea, datorită concentrației scăzute de acizi, rata diviziunii celulare crește, ceea ce ajută la hidratarea pielii.
Pielea șlefuită și bine hidratată devine mai sensibilă la formulele aplicate, astfel, peelingul crește absorbția cantitativă și calitativă a oricăror produse cosmetice ulterioare.
Cu toate acestea, nu uitați că peeling-urile de la HOLY LAND Cosmetics mai sunt și seruri. Adică, în timpul aplicării produsului, funcția de barieră a pielii este redusă temporar într-un mod controlat și toate componentele active sunt livrate straturilor profunde ale celulelor vii. Una dintre aceste componente serice active este acidul L-ascorbic, care funcționează specific cu pereții vaselor de sânge, întărindu-i. De aceea, în timpul aplicării unui peeling chimic superficial, meșterul nu observă înroșirea pielii, ci, dimpotrivă, ușurarea ei!
Pentru a obține un rezultat durabil, se recomandă efectuarea unui curs de 4-6 sesiuni și repetarea acestuia la fiecare șase luni.
Ce este reabilitarea tardivă?
Reabilitarea tardivă este perioada care se începe de la momentul procedurii de recuperare în salon (sfârșitul exfolierii abundente) și până la următoarea sesiune a procedurii traumatice.
Aceasta este etapa de restructurare activă a pielii la toate nivelurile și, în consecință, asimilarea crescută a componentelor necesare care compensează deficiențele. Acesta este momentul perfect pentru a introduce seruri intense în rutina de îngrijire a pielii.
Treptat, la preparatele hidratante se adaugă (sau se înlocuiesc) agenți hrănitori, agenți anti-îmbătrânire, agenți de strălucire etc. În funcție de care este scopul. Dar fără greș, cu 3-4 zile înainte de următoarea procedură dăunătoare, se utilizează produse de șlefuire acidice, concepute pentru a nivela stratul cornos nou format.
Astfel se repetă numărul necesar de cicluri până la obținerea unui rezultat optim care satisface solicitare clientului.