Tratamentul cu laser al onicomicozei

Avantajele tratamentului onicomicozei cu laser

Durere minimă sau deloc

Siguranță pentru organism datorită tratamentului local

Recuperare completă la 85% dintre pacienți

Timp minim pentru tratament

Onicomicoza, sau boala fungică a unghiilor, este o boală destul de frecventă, până la 20% dintre oameni suferind de ea. Este extrem de contagioasă și o puteți lua oriunde, cum ar fi într-o piscină sau într-o baie. Umezeala și căldura sunt terenul perfect pentru onicomicoză. Atunci când ajunge pe piele și pe unghii, se instalează cu ușurință și începe să distrugă în mod activ țesuturile sănătoase.

Dacă cineva din familie suferă de ciuperca unghiilor, atunci fiecare rudă care folosește aceleași prosoape, pantofi sau produse de igienă cu el poate fi, de asemenea, expusă riscului de infectare. Sporii fungici pot persista o perioadă destul de lungă de timp pe diverse suprafețe, cum ar fi băncile din lemn, trotuarele și covoarele, unde anterior au căzut solzi de piele fungici.

Cum funcționează tratamentul cu laser pentru onicomicoză

Această procedură nu necesită anestezie locală. Un fascicul laser puternic încălzește placa subunghiulară și unghia. Această căldură determină distrugerea sporilor patogeni.

Înainte de tratament

Pentru ca tratamentul să aibă succes, un diagnostic corect este foarte important. Medicul dumneavoastră vă va consulta și vă va sugera cursul corect al tratamentului și va afla dacă aveți contraindicații la tratamentul cu laser pentru ciuperca unghiilor.

După procedură

Poate dura aproximativ 12 luni pentru ca placa unghiei să se refacă complet. Este foarte important să nu uitați de prevenirea reinfectării, în special în piscine, băi și saune.

Doriți mai multe informații?

Contraindicații pentru tratamentul
cu laser al onicomicozei

Bolile oncologice

Epilepsie;

Boli ale sistemului de coagulare a sângelui

Patologii autoimune

Temperatură ridicată în caz de inflamație

Predispoziție la cicatrici cheloide

Cum funcționează tratamentul cu laser pentru onicomicoză

După finalizarea tratamentului cu laser al leziunilor fungice, se activează procesele regenerative din țesuturi, se observă un efect antibacterian pronunțat, iar procesul inflamator se diminuează în pliul periunghiular.

Chiar și după prima ședință se observă îmbunătățiri, iar în timpul creșterii plăcii unghiale veți observa că o unghie sănătoasă crește la loc.

Tratamentul cu laser al onicomicozei vă permite să distrugeți corpul vegetativ al ciupercii, împiedicând reproducerea acesteia, fără a deteriora placa unghiei în sine și țesuturile din jur.

În cazul în care ciuperca unghiilor este foarte severă, poate fi necesară și administrarea de medicamente. În acest caz, medicul dumneavoastră îl va prescrie.

Câte tratamente sunt necesare și cu ce frecvență?

Îndepărtarea ciupercii cu laser este cea mai ușoară și mai blândă metodă și va costa mult mai puțin decât o medicație lungă și costisitoare.

10 până la 20 de minute

O procedură durează între 10 și 20 de minute, în funcție de gravitatea leziunii.

Între 2 și 10 ședințe

Profesionistul dumneavoastră de asistență medicală va stabili câte ședințe sunt necesare pentru un efect optim.

Semnele bolii fungice a unghiilor

În cele mai multe cazuri, boala începe atunci când sporii ciupercilor patogene ajung pe pielea mâinilor sau a picioarelor. Deoarece boala este foarte activă și se răspândește rapid, este important să o identificați și să o tratați cât mai devreme posibil. Următoarele semne indică prezența ciupercii pe unghii și reprezintă o indicație pentru tratamentul cu laser al onicomicozei:

  • Nuanța plăcii unghiei a devenit galbenă, verde, gri sau maro;
  • Unghia și-a pierdut strălucirea sănătoasă;
  • Unghia este mai fragilă sau se subțiază;
  • s-au acumulat țesuturi keratinizate sub placa unghiei;
  • Patul unghiei este tulburat de umflături, mâncărimi și roșeață.

Specialiști

Vinogradova
Marina

Doctor, cosmetolog

Caramalac
Irina

Doctor, cosmetolog

Moghildea
Victoria

Doctor, cosmetolog

Lebedeva
Maria

Doctor, cosmetolog