Массаж

Массаж лица – холистическая профилактика и коррекция возрастных изменений на всех уровнях: ментальном, анатомическом и физиологическом.

  • Классический массаж
  • Массаж «Лицо Нефертити»
  • Миофасциальный массаж
  • Хиромассаж

Сеанс массажа лица длится 1-1,5 часа и выполняется в двух вариантах: для сухой и нормальной кожи, и для жирной и комбинированной кожи. Обрабатываемые области – лицо, шея и декольте. Массаж направлен на:

  • Улучшение цвета лица
  • Улучшение трофики тканей
  • Снятие мышечного напряжения
  • Хиромассаж 25 у.е.

    (лицо-шея+декольте) 1,5 чaca

  • Миофасциальный массаж 25 у.е.

    (лицо-шея+декольте) 1,5 часа

  • Массаж «Лицо Нефертити» 15 у.е.

    (лицо+шея+декольте) 1 час

  • Классический массаж 15 у.е.

    (лицо+шея+декольте) 1 час

În lumea modernă, cosmetologia se dezvoltă exponențial: dezvoltări noi în laboratoarele cosmetice, tehnologii de aparataj și metode de aplicare. În fiecare an apar peelingurile noi, noi protocoale de aplicații, combinații interesante de proceduri, dar în ciuda acestui fapt, masajul rămâne una dintre cele mai solicitate proceduri. Cel mai vechi mod de a-ți îngriji și a-ți arăta dragostea față de corpul tău în secolul 21 ocupă încă o poziție de lider. De ce?

Datorită contactului direct, pe termen lung, între client și meșterul, tehnicile manuale posedă un farmec aparte. Punctul cheie este schimbul de energie, capacitatea de a se acorda la cererea clientului și de a acționa la nivelul organizării țesutului care va avea efectul dorit în fiecare caz aparte.

Principalul avantaj al masajului este o abordare holistică. Ce înseamnă? Procedura de masaj nu împarte corpul în zone, ci acționează holistic. Un fapt uimitor, dar masând, de exemplu, partea din spate a gâtului, obținem o îmbunătățire a formei feței. Se lucrează cu zona treimii inferioare a feței, dar brusc ochii se deschid și pomeții se remarcă. Acest lucru devine posibil datorită influenței la toate nivelurile: piele și grăsime subcutanată, mușchi, țesut conjunctiv, sisteme circulatorii și limfatice.

Pielea umană este alcătuită din trei straturi: epidermă, dermă și țesut adipos subcutanat (ȚAS). Epiderma este cel mai înalt strat al pielii. Scutul nostrum, este cel care separă mediul intern de cel extern și nu conține vase de sânge. Epiderma este hrănită din derm prin difuzia plasmei sangvine prin membrana bazală care separă cele două straturi. Să ne amintim acest gând important.

Epiderma este reînnoită ciclic la fiecare 28-30 de zile prin îndepărtarea celulelor moarte de pe suprafața pielii. Deci, primul lucru pe care îl afectează masajul este eliminarea celulelor moarte de pe suprafața pielii. Acesta este un fel de micro-peeling mecanic, care are loc cel mai intens în timpul tehnicilor de frecare. La rândul său, acest efect accelerează procesul de reînnoire a tuturor rândurilor de celule. Ca urmare, celulele vii, pline, se apropie mai repede de suprafață, iar pielea capătă strălucire, o strălucire sănătoasă și o hidratare mai mare.

Derma este stratul mijlociu al pielii. Se compune din aceleași fibre de colagen și elastină, celulele care le formează și celulele imunității locale, imersate într-o substanță asemănătoare jeleului, a cărei componentă principală este celebrul acid hialuronic. Dermul este pătruns de două rețele de vase de sânge: superficial și profund. Primul este situat la granița cu epiderma, al doilea este între derm și ȚAS. Mișcările de masaj încălzesc țesuturile și favorizează dilatarea vaselor de sânge și deschiderea celor mai mici capilare de rezervă periferice. Astfel, nutriția țesuturilor, inclusiv a epidermei, care, după cum sa menționat mai sus, primește nutriție numai prin difuzie, se îmbunătățește semnificativ; schimbul de gaze și fluxul limfatic se îmbunătățește la fel. Limfa este un fel de sistem de canalizare care elimină deșeurile din spațiul din jurul celulelor. Ca urmare, încălzirea moderată a dermei duce la o creștere a plasticității cadrului de colagen, accelerarea proceselor metabolice și reînnoirea componentelor pielii în sine, nutriție îmbunătățită și detoxifiere a țesuturilor. Obiectiv, acest lucru se reflectă în îmbunătățirea elasticității pielii, efectul de lifting, culoarea sănătoasă a pielii, absența edemului tisular.

Hipodermul (sau țesutul adipos subcutanat, ȚAS) este cel mai adânc strat al pielii. Nu are o margine clară cu fibrele de derm, colagen, elastină și reticulină continuă în ea, doar că orientarea lor se schimbă de la o poziție orizontală la una verticală. O structură fundamental nouă a hipodermei este celulele adipoase, care au un număr semnificativ de funcții vitale: protectoare, absorbante de șocuri, hormonale etc. ȚAS este alimentat în mod activ cu sânge și conduce un număr mare de fibre nervoase. Masajul armonizează procesele de descompunere și sinteză a grăsimilor din adipocite; ajută la îndepărtarea fluidului, curățând astfel spațiul intercelular; menține elasticitatea fibrelor țesutului conjunctiv, ceea ce previne formarea celulitei.

Pielea este un câmp receptor imens. Tehnicile de masaj pot elibera tensiunea musculară, ajutând astfel la netezirea ridurilor și la crearea unei fețe mai luminoase și deschise. În schimb, puteți tonifia mușchii, ceea ce va face contururile mai proeminente și accentuate.

Nu uitați de anexele pielii, cum ar fi glandele sebacee – determinând în mare măsură tipul de piele. Masajul le normalizează activitatea. Ce înseamnă? Aceasta înseamnă că la tipul de piele uscată, glandele sebacee încep să funcționeze mai activ, iar la pielea grasă se va observa o scădere în excreția a grăsimii, a strălucirii și a numărului de comedoane.

Astfel, masajul este un instrument unic, sigur, care ajută unui specialist să facă față unei sarcini de orice nivel de complexitate.

La fel ca alte domenii ale cosmetologiei, masajul este în mod constant perfecționat, pe baza descoperirilor din domeniul anatomiei, fiziologiei și chirurgiei plastice. Și astăzi în clinică suntem gata să le prezentăm clienților noștri tehnici noi interesante, dar și dovedite. Aceste sunt:

  • masaj facial clasic,
  • Masaj „Chipul lui Nefertiti”,
  • masaj miofascial,
  • Chiromasaj.

Masajul facial clasic este o procedură excelentă, care reprezintă o serie de manipulări care se scufundă treptat în țesuturile moi:

  • mângâiere – la nivelul epidermei (pregătire),
  • frecare – la nivelul dermului și hipodermului (încălzirea țesuturilor, activarea sistemelor circulator și limfatic),
  • frământare – prelucrarea structurilor musculare (îndepărtarea blocurilor și tensiunelor, relaxare completă),
  • vibrații – toate nivelurile țesuturilor (finisare logică, relaxare).

O ședință de masaj clasic poate fi concentrată numai asupra tehnicii în sine sau poate fi ușor integrată în protocoale de tratament mai bogate. Această tehnică se realizează cu ulei sau cremă (mască cremoasă, un complex de preparate cu o componentă uleioasă), deoarece este necesar să se asigure alunecarea corectă a mâinilor meșterului pe suprafață. Include prelucrarea zonelor feței, gâtului și decolteului.

Sarcina principală a masajului clasic este prevenirea și corectarea primelor modificări legate de vârstă.

Masajul „Chipul lui Nefetiti” în conformitate cu tehnica autorului Elena Zemskova este o alternativă excelentă la intervenția chirurgicală în lupta împotriva căderii gravitaționale a țesuturilor moi ale feței. Această tehnică de masaj se caracterizează printr-un efect selectiv asupra tuturor structurilor anatomice: epidermă, dermă, țesutul gras subcutanat, mușchi, fascia, oase. Tehnica de masaj constă din două părți:

  • Uscată (se lucrează fără cremă pe pielea curățată). Elaborată de autor.
  • A doua parte – o nouă combinație de IQ Chiromassage executată pe baza de ulei / cremă.

Masajul vă permite să luați în considerare caracteristicile individuale ale îmbătrânirii fiecărei fețe și să creați o astfel de combinație de mișcări care să satisfacă fiecare cerere individuală. În plus, această tehnică de masaj are un efect pronunțat anti-edem, elimină hipertonicitatea unor mușchi și restabilește tonusul altora și previne atrofierea tuturor straturilor pielii.

Principala zonă de influență este treimea inferioară a feței și a gâtului.

Scopul este de a restabili ovalul feței, unghiul de tinerețe (unghiul maxilarului inferior), ridica țesuturile moi ale zonei medii, corecta modificările legate de vârstă în zona gâtului – fire de platisma, pliuri, bărbie dublă, pielea flască.

Clienții observă rezultatul imediat, la prima sesiune. Aceasta este o prelungire vizuală a gâtului, o scădere a adâncimii pliurilor, o îmbunătățire a ovalului feței.

De ce un astfel de nume?

Elena Zemskova: „Pentru că această femeie ne-a inspirat și ne inspiră cu frumusețea ei. Și nu am văzut gâtul și ovalul fații mai frumoase.

Masajul fații unei femei în cea mai dificilă perioadă pentru ea, când apar pliuri pe gât și apar fire verticale; ovalul feței plutește și plutește; edemul vine și nu dispare; conturul feței este pierdut și dorința de a se uita în oglindă dispare.

La ce rezultate să Vă așteptați?

Aceasta nu este o operație. Și minus 10 ani, desigur, nu vor fi, dar vă promit minus 7. Și minus 5 – garantez. Asta, vedeți, nu este deloc rău pentru o metodă atât de simplă și sigură.

Și cea mai importantă întrebare. Când să vă așteptați la rezultat?

Veți vedea rezultatul, iar clientul dvs. îl va simți și în 5-10 minute. Și arătați acest rezultat clientului. Dacă nu crede în masaj, va crede reflexia din oglindă „.

Masajul miofascial după metoda autorului Tatyana Shubina – această tehnică diferă în ceea ce privește nivelul țesutului pe care este efectuat. Masajul miofascial funcționează specific cu fascia – sacii de țesut conjunctiv în care sunt înfășurați mușchii. Ca rezultat, devin mai flexibili și elastici. Masajul miofascial are un efect pozitiv asupra lubrifierii musculare, ceea ce duce la reluarea fluxului normal de sânge, stimulează proceselor metabolice și restabilește funcția musculară normală. Această tehnică este capabilă să amelioreze spasmele musculare, tensiuni, durerea.

 Pentru a obține un rezultat optim, procedura se efectuează pe pielea curățată, fără a utiliza produsele lubrifiante.

Scopul acestui masaj este de a corecta ovalul feței cu orice modificări legate de vârstă. Sarcinile pe care le poate îndeplini această tehnică de masaj:

  • Restaurarea simetriei;
  • Ameliorarea tensiunii mușchilor feței;
  • Eliminarea edemului și ptozei datorită drenajului limfatic;
  • Eliminarea ridurilor de pe frunte;
  • Corectarea unghiului de tinerețe (lucrul cu mușchii de mestecat);
  • Refacerea ovalului feței;
  • Ameliorarea stresului din zona capului;
  • Scăderea adâncimii pliului nazolabial;
  • Corectarea „aripilor” și „bărbie dublă”.

Chiromassajul este o tehnică de masaj spaniolă inițiată de medicul Enrique Garcia Castellsa. Un element distinctiv important al unei astfel de proceduri este concentrarea nu numai asupra corpului fizic, ci și asupra stării psihoemoționale a unei persoane. Astfel, se realizează armonizarea corpului.

Principiul de bază al masajului spaniol este efectul simultan asupra tuturor sistemelor corpului (limfatic, circulator și nervos), precum și asupra mușchilor și articulațiilor. Și întrucât starea fiecărei persoane este unică, tehnica de masaj în fiecare caz este selectată individual.

Chiromasajul facial oferă efecte anti-îmbătrânire perfecte: conturul feței este strâns vizibil, excesul de lichid este îndepărtat, cercurile de sub ochi dispar, pielea este curățată, devine elastică și fermă. De asemenea, rețeaua vasculară dispare, pielea grasă este normalizată, ridurile mimice sunt netezite.

Oricare dintre tehnicile de masaj se desfășoară într-un curs intensiv: 2 ședințe pe săptămână timp de 5-6 săptămâni, apoi trec la proceduri de menținere, efectuate o dată pe săptămână în mod continuu.

Un aspect important atunci când alegeți o metodă sigură de întinerire, care este masajul în sine, este păstrarea naturaleții feței ca urmare a expunerii. Nu există o încălcare a liniilor obișnuite ale feței, care se găsește adesea în alte proceduri, mai ales mai radicale și mai agresive.