Corecția cu laser a hiperpigmentării

Tenul neted și frumos este visul multor oameni, generații și chiar națiuni. Cu toate acestea, pe parcursul vieții, organismul este supus la diverse provocări precum stresul, reducerea activității sistemului imunitar, procesele inflamatorii ale pielii etc. – ceea ce poate duce la apariția petelor hiperpigmentare. În funcție de cauzele apariției, petelor pigmentare pot fi clasificate în 2 categorii mari:

  • Pete pigmentare
  • Pete posttraumatice.

Tulburările de pigmentare pot aparea în urma acumulării excesive de pigmenți și a distribuției neuniforme a pigmentului cauzate de anumiți factori. Acest tip de leziune prezintă un interes tot mai mare datorită potențialului sporit de a se maligniza.

Tulburările de pigmentare din a doua categorie se formează ca urmare a unui proces inflamator profund, care afectează dermul și hipodermul, diverselor iritații a pilelii (mâncărimea de piele, presiunea exercitată asupra pielii).

La ce probleme poate face față Fotona StarWalker®?

Pistrui

Petele pigmentare cauzate de înaintarea în vârstă

Petele pigmentare cauzate de expunerea excesivă la soare (fotoîmbătrânire)

Petele pigmentare post-inflamatorii

Cum abordează cosmetologia clasică problema hiperpigmentării?

Cosmetologia clasică, cât cea conservatoare, atăt și cea cu aparataj, lucrează în 2 direcții:

  • exfolierea pigmentului existent
  • utilizarea pe termen lung a produselor cosmetice care blochează sinteza melaninei

Ambele abordări, și în special efectul lor combinat, s-au dovedit a fi eficiente de-a lungul anilor, dar, totodată, fiecare metodă are și dezavantajele sale. De exemplu, pentru îndepărtarea pigmentului plasat la adâncime este necesară aplicarea unor tehnici de abraziune chimică sau mecanică destul de agresive.

Desigur, rezultatul se va obține, numai că vă veți putea bucura de el doar peste 3-4 săptămâni. Mai mult ca atât, aproximativ 2 săptămâni vor fi necesare pentru perioadă de recuperare și îngrijiri speciale, care sunt adesea însoțite de disconfort.

Eficacitatea agenților de albire a pielii (creme și seruri) depinde în mare măsură de permeabilitatea pielii. În plus, ingredientele acestor produse sunt adesea iritante, provoacă mâncărimi și roșeață, sporesc fotosensibilitatea și sunt limitate în ceea ce privește aplicația lor de sezon.

Anume din aceste considerente corecția hiperpigmentării cu laserul este mai promițătoare în secolul XXI.

Doriți să aflați mai multe?

Efectul va fi vizibil încă de la prima ședință?

Pentru terapia cu laser a petelor pigmentare, medicul va întocmi un program individual de tratament. Pentru un rezultat stabil sunt necesare, în medie, 3 tratamente la un interval de aproximativ o lună.

Cum tratează laserul petele întunecate de pe piele?

Metoda se bazează pe principiul fototermolizei selective. Acest lucru înseamnă că anumite structuri ale pielii absorb cantitatea maximă de energie, ceea ce duce la distrugerea lor. În tratamentul standard cu laser, aceste structuri sunt reprezentate de melanocite.

Procedura provoacă moartea celulei care conține pigment. Dar dezvoltatorii sistemului laser FOTONA au mers mult mai departe: ei au reușit să facă posibilă tratarea doar a melanozomilor (sferele care conțin pigmenți în melanocite). Prin urmare, celula tratată rămâne în viață! Acest lucru crește semnificativ nivelul de siguranță.

Astfel de schimbări radicale au fost posibile datorită îmbunătățirilor tehnice ale procesului în sine. Pentru tratarea tulburărilor de pigmentare sistemul laser FOTONA utilizează o combinație de impulsuri cu durata de nanosecunde și picosecunde.

Ca urmare a absorbției unor cantități uriașe de energie de către melanozomi în cel mai scurt timp posibil, are loc efectul fotoacustic și destrugerea melanosomilor. Acest fapt, plus efectul undei de explozie asupra țesutului înconjurător, provoacă o restructurare intensă a dermului, care se exprimă prin sinteza de colagen nou, elastină, mucină. În consecință, aspectul cicatricilor atrofice și/sau al ridurilor este îmbunătățit.

Cum va arăta pielea după procedură și ce perioadă de recuperare există?

Marele avantaj al sistemului Fotona StarWalker® este controlul subtil și siguranța absolută. După cum s-a menționat mai sus, energia laserului afectează doar structura țintă, lăsând intact țesutul înconjurător. Acest lucru înseamnă că, după expunerea la laser, doar elementul în sine (pata în sine) se va întuneca și, eventual, va forma o crustă subțire. În medie, aceasta va dispărea în decurs de o săptămână. Țesutul înconjurător va fi o suprafață complet sănătoasă, neschimbată.

Recomandări specifice pentru viitorul apropiat: nu folosiți sauna, baia sau piscina timp de 2 săptămâni. Trebuie folositу produse de protecție solară cu un SPF de cel puțin 30. Alte recomandări sunt făcute individual pentru fiecare pacient de către medic în timpul consultației inițiale.

Contraindicații
absolute

Afecţiuni oncologice

Procese inflamatorii

Infecții virale

Sarcina și perioada de alăptare

Stadiul acut sau de decompensare a bolilor endocrine, sistemice sau a altor boli însoțite de hiperpigmentarea pielii

Contraindicații
relative

Administrarea medicamentelor care cresc fotosensibilitatea pielii

Piele proaspăt bronzată

Tratamente cosmetologice agresive recente (peeling, resurfacing, dermabraziune etc.).