Depilare
- Усики 3 у.е.
- Подбородок 3 у.е.
- Подмышки 4,5 у.е.
- Руки до локтей 5 у.е.
- Руки полностью 6 у.е.
- Ноги до колен 6 у.е.
- Ноги полностью 12 у.е.
- Бикини 7 у.е.
- Глубокое бикини 9 у.е.
- Бикини полностью 14 у.е.
- Депиляция лица 14 у.е.
- Коррекция бровей 3 у.е.
- Покраска бровей 3 у.е.
- Покраска ресниц 3 у.е.
Visele de piele frumoasă și netedă au înnebunit oamenii de mii de ani, atât bărbați, cât și femei. În majoritatea culturilor din întreaga lume, părul corporal a fost considerat nedorit și urât. Din multe motive: estetice, igienice, religioase și filosofice. Mintea inventivă a omului a dat o mare varietate de idei pentru a atinge acest obiectiv. De exemplu, în Egiptul Antic s-au folosit pensare cu fire, pietre, scoici ascuțite, piatră ponce, pastă de zahăr. Grecii antici au venit cu o soluție mai ușoară: smulgerea firelor de păr cu pensete sau arderea cu foc.
Invenția benzilor de depilare aparține turcilor care au trăit în secolul al XIII-lea d.Hr. Cu toate acestea, compoziția amestecului de depilare rămâne un mister. În Europa, în acest moment, au venit vremurile întunecate pentru depilare, deoarece înlăturarea părului a devenit un privilegiu a femeilor liber-gânditoare, curtezanelor. În societatea înaltă, îndepărtarea părului era considerată un fapt păcătos.
Metodele de îndepărtare a părului au început să se dezvolte mai activ încă din secolul al XVIII-lea, odată cu inventarea lamei periculoase de către coaforul francez Jean-Jacques Perret.
În 1875, electroliza a fost inventată. Esența metodei a fost cauterizarea fiecărui folicul de păr cu un curent electric de înaltă tensiune și putere, care a fost condus către acesta printr-un ac subțire. Cu toate acestea, această metodă a fost costisitoare și complexă și, prin urmare, nu a fost utilizată pe larg.
Timpul a trecut, moda și obiceiurile s-au schimbat. Treptat, corpul uman a fost dezvăluit în societate. În 1946, inginerul și designerul francez Louis Réard a făcut o adevărată revoluție! El a introdus primul din lume costum de baie minimalist, format din două triunghiuri care acoperă pieptul și alți doi care acoperă fesele și zonele inghinale. La început, un astfel de articol de garderobă a întâmpinat rezistența moralității publice, dar datorită interesului crescut pentru plajă și bronzare frumoasă, a intrat rapid și ferm în lista lucrurilor – must-have! În anii 1960, Mary Quant a introdus lumea într-o nouă tendință pe care femeile o iubesc atât de mult – fusta mini.
Toate aceste evoluții au reînviat literalmente interesul pentru metodele de îndepărtare a părului. La început a fost rasul obișnuit, dar apoi, împreună cu emigranții din est, au apărut în Europa metode de depilare cu zahăr și ceara.
În anii 1970, odată cu apariția culturii hippie, care a readus moda naturalității, interesul pentru îndepărtarea părului corporal a scăzut, dar apoi a revenit cu o vigoare nouă. De atunci, au apărut numeroase metode mai complexe: depilarea enzimatică și ultrasonoră, fotoepilarea, epilarea cu laser etc. Și astăzi, aproximativ 80% din populație îndepărtează părul. Cu toate acestea, statisticile arată un avantaj continuu pentru metodele conservatoare:
- 70-98% – raasul,
- 3-5% – epilator electric,
- 7% – smulgere sau ceară,
- 2% (în total) – electroliză, fotoepilare și epilare cu laser,
- 2% – pensetă sau fir,
- 1% – creme pentru îndepărtarea părului și diverse metode chimice.
La clinica Holy Land, meșterii certificați oferă servicii de înaltă calitate de depilare cu ceară și zahărul. Să vorbim mai detaliat despre fiecare dintre metode, avantajele lor și motivele alegerii.
Depilarea cu ceară sau waxing este o metodă de îndepărtare temporară a părului, însoțită de deteriorarea peretelui foliculului de păr, ceea ce duce la o anumită încetinire a creșterii părului. Această metodă poate fi aplicată atât pe față (buza superioară, inferioară, bărbie), cât și pe corp (brațe, picioare, „zona bikini”).
Avantajele metodei:
- Cu o utilizare frecventă, părul devine mai moale, mai subțire și nu crește atât de dens.
- Părul menține direcția corectă de creștere.
- Părul este îndepărtat destul de mult (2-4 săptămâni).
Există două tipuri de epilare cu ceară:
- ceara fierbinte
- ceară caldă
Waxing cu ceara fierbinte
Cerurile fierbinți pentru îndepărtarea părului prezintă un amestec a cerurilor și a cauciucului, deci sunt destul de maleabile după răcire. Adesea, cerurile conțin azulenă, vitamina E, care ajută la calmarea și minimizarea posibilelor reacții negative ale pielii.
Temperatura de topire a acestui tip de ceară este de 45-50 ° C, se pune în vânzare sub formă de cuburi, discuri, granule.
Ceara fierbinte se încălzește într-un recipient de topitor de ceară pâna la o stare lichidă timp de 30 de minute și se aplică într-un strat subțire pe piele folosind o spatulă de lemn de unică folosință.
Ceara fierbinte se răcește la contactul cu pielea. Se trage strâns în jurul firului de păr, prinzându-l foarte tare, deci este ideal pentru îndepărtarea părului scurt și puternic. Se înlătură manual, fără a folosi hârtie.
Ceara fierbinte are un efect termic pronunțat asupra pielii, datorită căruia părul este ușor de îndepărtat – întrucât între suprafața pielii și ceara, datorită căldurii, se creează un „efect de saună”, care extinde gura folicului pilos. În plus, acest tip de ceară nu se lipeste de piele și are o aderență mai bună pe păr. De aceea ceara fierbinte este utilizată profesional pe zonele delicate ale pielii sensibile (față, axile, bikini).
Dezavantaje:
Există riscul de arsuri din cauza cărora ceara fierbinte nu poate fi reaplicată în zonele ale corpului deja tratate.
Waxing cu ceară caldă
Ceara caldă a devenit disponibilă pentru prima dată în 1975 și este acum liderul pieței de îndepărtarea părului.
Cearele calde sunt fabricate dintr-un amestec de sirop de glucoză, rășină și oxid de zinc. Mierea (siropul de fructe) poate fi folosită în locul siropului de glucoză, iar acest tip se numește epilarea cu ceara de miere.
Temperatura optimă la care acest tip de ceară își dezvăluie calitățile sale la maxim este de 41-43 ° C, astfel încât riscul de a arde este minim și pe zonele cu sensibilitate a pielii redusă, ceara caldă poate fi aplicată în mod repetat dacă necesar.
Ceara caldă nu se solidifică, dar rămâne moale la temperatura corpului. Se aderă eficient la păr și se desprinde rapid. Procedura este relativ nedureroasă.
Ceara caldă este comercializată în cartușe de 80, 100, 110 g sau cutii metalice de dimensiuni diferite. Produsul este încălzit în aparate speciale pentru cutii sau cartușe, aplicat direct cu un cartuș cald sau, dacă este ambalat în cutii, cu o spatulă și îndepărtat folosind benzi de hârtie specială.
Se folosește pentru îndepărtarea părului de pe suprafețe mari – de obicei brațe, picioare, spate.
Dezavantaje:
Ceara moale nu se dizolvă în apă, de aceea sunt necesare produse speciale pentru a o îndepărta complet de pe piele.
Depilarea cu zahăr sau sugaring este o metodă antică populară de îndepărtare a părului cu formulări pe bază de zahăr sau miere, lămâie și apă.
Sugaring poate fi aplicată sub formă de pastă sau, ca ceara tradițională caldă, îndepărtată folosind benzi de țesătură numite benzi de sugaring.
Pasta de zahăr se încălzește la temperatura corpului, ceea ce face procedura cât mai posibil confortabilă. Produsul se lipeste de păr și nu se lipeste de piele, ceea ce vă permite să aplicați pasta de mai multe ori pe aceeași zonă.
Principala diferență și avantajul depilării cu zahăr constă în tehnica de aplicare a pastei. Compoziția se aplică contra direcției creșterii părului și se smulge în direcția. Acest lucru va reduce la minimum disconfortul și riscul creșterii firelor de păr sub piele în timpul perioadei de recuperare. În plus, pasta este perfect solubilă în apă și reziduurile sale sunt ușor îndepărtate de pe suprafața pielii după finalizarea manipulări în timpul sesiunii.
Contraindicații la acest tip de procedură:
- Afecțiuni ale pielii, cum ar fi răni și sângerări recente
- Tumori
- Diabet
- Afectarea circulației sângvine
- Negii
- Cicatrici
- Fracturi și entorse
- Varice (relevant numai pentru depilarea cu ceară, deoarece această procedură este însoțită de încălzirea țesuturilor)
- Pierderea sensibilității pielii
- După expunerea la căldură: după o saună, baie de aburi, proceduri cu razele UV (deoarece țesuturile sunt sensibile la căldură și pot fi iritate în timpul depilării cu ceară)
Îngrijire după procedură:
- Nu se recomandă să purtați îmbrăcăminte strânsă în zonele în care procedura a fost efectuată timp de 24 de ore.
- Dacă există o predispunere la creșterea părului sub piele, este recomandabil să executați un scrub/peeling la fiecare 4-7 zile, începând cu 3-4 zile după procedură.
- Se evită pudră de talc, deodorante, antiperspirante, parfumuri, produse de bronzare sau machiaj timp de 24 de ore.
- Tratamentele termice sau bronzare trebuie evitate timp de 24 de ore.
- Atingere sau zgâriatul frecvent al pielea depilată.
Consecințele nedorite ale procedurilor de depilare
- Păr crescut sub piele
Firele de păr crescute sub piele pot apărea din trei motive:
- Reacție la trauma
- Îmbrăcăminte foarte strânsă
- Piele uscată
- Îndepărtarea pielii
Dacă stratul cornos superior este îndepărtat accidental în timpul procedurii, lăsând straturile subiacente la suprafață, pielea trebuie tratată ca și cum ar fi o arsură. Se răcește imediat cu o compresă de apă rece. Apoi se usucă ușor zona și se aplică un pansament uscat, fără scame, pentru a proteja zona de infecție.
- Arsuri
Arsurile trebuie tratate ca pielea îndepărtată (vezi mai sus). Dacă s-au format bule, acestea nu trebuie să se spargă. Trebuie să consultați un medic.
- Eritem (roșeață)
Eritemul este o roșeață vizibilă însoțită de o creștere a temperaturii la suprafața pielii. Eritemul este rezultatul creșterii fluxului sangvin la suprafața pielii cauzat de răspunsul imun la trauma.
Este necesar să urmați sfaturile date după depilarea cu ceară.