Tratament ACNE cu laser

Tratamentul formelor acute și corectarea cicatricilor post-acneice

Acneea este o boală multifactorială care afectează astăzi nu doar până la 80% dintre adolescenți, ci și aproximativ 25% dintre adulți. Există multe forme de acnee. Pentru unii, boala este mai ușoară, pentru alții – mai severă. Și cu cât este mai complexă forma de acnee, cu atât este mai mare riscul de a forma urme de neșters – pete și cicatrici. În plus, acneea afectează foarte mult starea psiho-emoțională a unei persoane: o persoană care suferă de acnee începe să evite comunicarea, să-i fie rușine de aspectul său, astfel de persoane au o scădere puternică a stimei de sine și sunt predispuse la stări depresive. Situația este agravată de faptul că majoritatea procedurilor cosmetice care vizează tratarea acneei sunt însoțite de durere sau alte senzații neplăcute.

De aceea, o mare parte a resurselor cosmetologiei medicale și estetice țin de găsirea și implementarea metodelor de acțiune prelungită nu numai eficiente, ci și sigure, precum și nedureroase.

Până în prezent, o astfel de soluție a fost implementată de dezvoltatorii sistemului laser FOTONA. La Clinica de Medicină Estetică Holy Land avem plăcerea să vă prezentăm atenției o modalitate revoluționară de corectare atât a formelor acute de acnee, cât și a consecințelor acesteia – ACNE & ACNE SCAR REVISION by SP Dynamis FOTONA.

Cum laserul tratează acneea acută și consecințele acesteia?

Pentru a putea înțelege eficacitatea metodei, este necesar să înțelegem ce factori cheie provoacă acneea sunt afectați de radiația laser. Este binecunoscut faptul că principalele cauze ale acneei sunt:

  • Creșterea eliminării de sebum
  • Exfolierea întârziată a solzilor cornoși de la suprafața pielii
  • Activarea bacteriilor anaerobe Propionibacterium acnes (P. acnes)

În stadiul formei inflamatorii a acneei, se folosește energia de penetrare profundă controlată a laserului cu neodim Nd:YAG, care cu mare precizie, fără a deteriora straturile superioare ale pielii, ajunge la dermă. Pentru fasciculul laser în acest caz, la nivelul dermului, exista mai multe tinte: oxi- și deoxihemoglobina și porfirinele. Absorbită de pigmenții eritrocitari (oxi- și deoxihemoglobina) ai vaselor excitate la locul inflamației, lumina de neodim îndepărtează roșeața și umflarea elementelor mari. Astfel, se obține un efect calmant. În plus, efectul asupra vaselor și anume cuponarea lor prin radiații laser, agravează trofismul glandelor sebacee și, prin urmare, reduce producția de sebum.

Porfirinele sunt pigmenți produși de bacteriile P. acnes în timpul activității lor vitale. Când absorb energia luminoasă, se încălzesc și formează radicali liberi care sunt dăunătoare florei bacteriene. Așa se obține efectul dezinfectant al fasciculului laser.

În plus, lumina de neodim încălzește profund stratul mijlociu al pielii, stimulând fibroblastele să producă un nou colagen de înaltă calitate. Astfel, se realizează prevenirea formării modificărilor cicatriciale la locul rezoluției elementelor inflamatorii profunde.

Când există deja urme de post-acnee pe piele: cicatrici sau pete stagnante, problema va fi încredințată fasciculului de erbiu în modul ablativ (mod peeling cu laser sau resurfacing). Nivelul înalt de energie a laserului Er:YAG cu erbiu este absorbită la maximum de apa celulelor pielii, care în cele din urmă produce efectul evaporării lor fizice. Pentru pacient, aceasta înseamnă netezirea cicatricilor atrofice (retractate) și îndepărtarea petelor stagnante.

Evident, aceste două tipuri de lasere se completează reciproc, creând cel mai complex efect.

Doriți mai multe informații?

Câte ședințe sunt necesare și la ce interval?

Răspunsul individual la această întrebare îl puteți obține în cadrul unei consultații inițiale. Putem spune cu siguranță că pacientul va observa îmbunătățiri după prima vizită.
Procedura nu durează mai mult de 30 – 60 de minute. Intervalul dintre ședințe este de 10 zile, sunt recomandate de la 3 la 6 ședințe.

Am nevoie de pregătire specială
кpentru această procedură?

În primul rând, înainte de a începe un curs de proceduri, este necesară să vă consultați cu un specialist. În timpul consultației, medicul se va asigura că nu există contraindicații, va lua în considerare caracteristicile individuale ale cazului dvs., vă va descrie complexitatea tratamentului acneei cu laser și consecințele acestuia. Dacă este necesar, va recomanda proceduri suplimentare care contribuie la obținerea rezultatelor maxime într-un timp mai scurt.

Cum decurge procedura?

Prima etapă este standard pentru majoritatea procedurilor cosmetice – o curățare temeinică a pielii. Dacă pe piele se observă erupții active sub formă de pustule, atunci în această etapă conținutul lor este evacuat și suprafața pielii este dezinfectată fără aplicarea soluției de alcool.
Apoi, specialistul și pacientul își pun ochelari de protecție, iar meșterul selectează modul optim de expunere la raza laser și duza corespunzătoare.

A treia etapă este prelucrarea directă a pielii. Adesea, medicul folosește metode combinate de expunere cu laser pentru a obține rezultate maxime și personalizate.

În timpul tratamentului suprafeței pielii cu laser, pacientul simte căldură, eventual o ușoară furnicătură. Pentru a reduce durerea este folosit aerul rece. În modurile ablative de resurfacing sau peeling, se aplică anestezia locală.

După finalizarea procedurii, pentru o perioadă de timp poate apărea o hiperemie și umflare ușoară, a cărei severitate va depinde de adâncimea expunerii.

Pentru o recuperare mai rapidă, medicul va recomanda cele mai bune remedii antiinflamatori pentru regenerarea pielii. În fiecare caz individual, mijloacele pot diferi în funcție de problema cu care a aplicat pacientul.

Recomandări generale:

Cu o săptămână înainte de procedură, este interzisă utilizarea produselor cosmetice pe bază de alcool

Timp de două săptămâni, este interzisă efectuarea de peeling a feței, fiind interzis la fel să vizitat solarul, sauna, jacuzzi.

După încetarea administrării antibioticelor sau a altor agenți fotosensibilizatori pentru piele, trebuie să treacă cel puțin o săptămână

Cui este contraindicată procedura?

Este strict interzisă efectuarea procedurii în următoarele cazuri:

  • Sarcină
  • Alăptare
  • Boli generale care perturbă trofismul tisular, cum ar fi diabetul zaharat sau hipertensiunea arterială decompensată
  • Boli infecțioase acute
  • Boli oncologice
  • Bronz proaspăt
  • Epilepsie

Specialiști

Vinogradova
Marina

Doctor, cosmetolog

Caramalac
Irina

Doctor, cosmetolog